Min hjärna får vila lite

Nu under sommaren har vi distansstudier så att de som vill jobba kan göra det, bedömningsuppgifterna vi har fått till Medicin 1 ska lämnas in på MAX en A4-sida. Jag är precis klar med den om läkemedel och det var inte det lättaste att få ner fem sidor ur blocket till en på datorn, det blev några rader på en andra sida men jag hoppas att det går bra ändå för jag känner att jag kan inte stryka och pressa ihop informationen mer än vad jag redan har gjort och ändå visa att jag förstår och har lärt mig något.

Nu ska jag börja med den andra som handlar om smitta och smittspridning och efter att ha snabbt kollat igenom så tror jag att den kommer vara enklare att få ihop till en kortare men bra text för jag har redan gjort en tidigare om samma sak fast i Vård och omsorg 1. Det var för övrigt då jag gick och spritade händerna lite då och då bara för att jag såg alla mikroorganismer överallt som vill ta över min kropp och döda mig.

Min livmoderhals gjorde det!

Såatte jag kollade runt lite på sjuksköterskeutbildningar osv och hamnade på studera.nu där jag såg att män har i snitt högre årsinkomst än vad kvinnor har. Tänk att även inom kvinnodominerade yrken har männen högre lön. Varför ses vi kvinnor som mindre värda? Jag kan verkligen inte förstå det.
Jag har en fitta och en livmoder men jag är mer än så. Jag kommer inte ge sprutor och ta blodprov med hjälp av mina blygdläppar. Jag är inte mitt kön.
Kan vi inte bara komma överens en gång för alla att vi människor är mer än en liten yta mellan ljumskarna?

(Nu kom jag och tänka på en bild som jag måste länka och lägga in när jag är hemma igen!)

Dessa brön, bara till besvär.

Alltså det där med bh är ju en hel jäkla vetenskap, efter att ha stått i en liten provhytt länge och testat flera olika sorter har jag kommit fram till att mina bröst är totalt onödiga. Det enda bra de har gjort är att tillverkat mat.
Mina bröst är mittemellan allting och vill som inte passa in i någon storlek/kupa/modell riktigt, det är för lite fyllning och för mycket hud. För långa bröst.För smala bröst.
 
Det slutade iaf med att jag gick därifrån 1300 kr fattigare, vilket betyder att jag köpte två stycken. Två. 2. T V Å! Allvarligt talat. Jag hade gärna haft bröst som hade funkat i billiga prylar från H&M eller Lindex men nej, här dras jag med ett par som det inte finns en tillräckligt bra hållare för och de som kommer bäst i närheten kostar snormycket pengar. Den ena är axelbandslös och är fruktansvärt bekväm och ger ett bra stöd så jag är inte missnöjd ändå, jag trodde aldrig att det skulle finnas en sån bh åt mina stackars påsar men jojo det gjorde det allt.
 
Jag vet att många kan anse att bh är ett förtryck men jag är jävligt glad för att det finns, jag tycker att det är obehagligt att vara utan för jag blir så svettig när det ligger hud mot hud + att jag får ont i huden på ovansidan pga hänget. Hade jag inte fått ont hade jag däremot gladeligen varit utan!

Snippan bestämmer stövlar

Så idag lyckades jag med konststycket att köpa ett par gummistövlar till mitt barn utan att säga om mitt barn har en snopp eller en snippa. Hen som hjälpte mig verkade lite förvirrad i början men släppte det ganska snabbt.

Jag: "Ett par gummistövlar i storlek 24 är jag ute efter"
Skosäljare: "Är det till en kille eller tjej?"
Jag: "Det spelar ingen roll, jag vill ha stövlar i storlek 24"

Jag fick ett alternativ "om det är en kille" sen så fanns det ett par "här borta, om det är en tjej" ... Jag såg att det var en dinosaurie på det paret jag höll i och sa det högt och sa att mitt barn gillar dinosaurier så det får bli det paret!
Tänk vad lätt det är att inte behöva anta att ett barn är på ett visst sätt bara baserat på om det är snippa eller snopp som finns vid ljumskarna utan bara gå på vad barnet gillar. Mitt barn gillar älskar dinosaurier, hon gillar alla sorters djur och hade gärna hällt ut hela djurlådan i sängen och sovit med dem. Men då hade ju inte jag och D rymts så vi säger nej till det.

L blev iaf väldigt nöjd över de nya stövlarna och skulle ta på sig dem med en gång. Helt klart godkända!

Fortfarande ung

Jag drog ut en tand för ca 1 år sedan och just i detta nu håller en visdomstand att växa ut på just det stället. Snett. Och öm är jag i tandköttet.
Nu förstår jag varför bebisar kan vara lite griniga vid tandsprickning!

Jag har bättre humor än så. Ehehe

Idag har vi läst om nervsystemet och en av bilderna som min lärare visade var den där "roliga" bilden på skillnaden mellan mäns och kvinnors hjärnor. Alltså den där med SEX, SEX, SEX, köra bil med manuell växelspak vs SKOR, KLÄDER, TJATA, födelsedagar bla bla bla. Mprecis. Hen tyckte att den var så lustig "Även om det såklart inte stämmer" och klassen skrattade gott "Ja så är det ju", "Men den är ju så rolig, den stämmer inte men den är rolig" osv.
 
Och så jag, den griniga feministhen ba:
 
 

En sån där dag

Dagsformen:
 
 
Jag tänkte gå med barnen in till stan men så märkte jag att katthen hade kräkts så det har runnit bakom (B.A.K.O.M!) elementet och jag har ingen aning om hur jag ska kunna få rent där. Så jag kände att nej jag skiter i det här, jag orkar inte duscha och sen tjafsa om onödiga saker. Vi går ut i skogen istället.
Den som känner för det får gärna komma hit och ta hand om elementhelvetet, jag har inget fika att bjuda på men däremot mat så det räcker såatteh middag funkar ju.

Kära dagbok..

Det här med att städa, jag är sämst på det. Det är ett enormt kaos i detta hem och jag vill helst fly från det för jag vet inte vad jag ska göra. Jag har läst massor av bra tips som jag har tagit till mig och blivit bättre på vissa saker medan andra saker är helt åt skogen.
T.ex är halva soffan upptagen med gamla kläder, barnens rum ser ut som ett bombnedslag + att deras leksaker även är utspridda över hela lägenheten. Vi måste rensa.

Men okej jag säger så här, idag har jag börjat smått med att fixa till köket så det blir vackert och så kan jag börja med att ta hand om kläderna som är utspridda. Imorgon fortsätter jag med det samtidigt som jag och barnhen fixar deras rum.
Och eftersom att jag har skrivit det här så måste jag ju göra det också för att sätta lite press på mig själv. Jag är bekväm av mig och även om jag vet att det går bra bara jag kommer igång så drar jag gärna ut på det bara för att jag inte orkar börja. Skärpning.

(Dammtorka då, vad är det ens? s.ä.m.s.t!)
RSS 2.0